Početna » Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

1. OPĆI UVJETI KORIŠTENJA 2. UVJETI KUPNJE/PRODAJE 3. REKLAMACIJE 4. OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA 5. JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA 6. CIJENE I AKCIJE 7. PLAĆANJE 8. POTVRDA NARUDŽBE 9. OTPREMA I DOSTAVA- po potvrdi narudžbe 10. ZAŠTITA PRIVATNOSTI

1. OPĆI UVJETI KORIŠTENJA Sadržaj internet stranice www.venera-rublje.com te svih njenih varijanti je vlasništvo Arat commerce d.o.o., Polačišće 2, 23 000 Zadar.Posjetioci internet stranice www.venera-rublje.com sadržaj koriste isključivo u osobne i nekomercijalne svrhe. Sadržaj je autorski zaštićen. Bilo kakva druga vrsta upotrebe, kopiranje, objava ili distribucija internet sadržaja ili njegovog dijela bez pismene dozvole Arat commerce d.o.o. je zabranjena.Upotrebom Internet stranice www.venera-rublje.com korisnici prihvaćaju objavljene opće uvjete korištenja. Arat commerce d.o.o. i korisnici općim uvjetima ugovaraju međusobne obveze pri kupnji/prodaji u internet trgovini venera-rublje.com. U internet trgovini venera-rublje.com mogu kupovati isključivo punoljetni korisnici iz Hrvatske.Opći uvjeti kupnje/prodaje su sastavljeni u skladu sa hrvatskim zakonom. Arat commerce d.o.o. zadržava pravo izmjene općih uvjeta na internet stranici www.venera-rublje.com bilo kada i bez prethodne obavijesti. Sve promjene općih uvjeta su za korisnike obvezujuće. Arat commerce d.o.o. ne preuzima odgovornost za moguće posljedice prilikom upotrebe internet stranice www.venera-rublje.com i njenog sadržaja. Arat commerce d.o.o. zadržava pravo izmjene sadržaja na internet stranici bez prethodne obavijesti i ne preuzima odgovornost od mogućih posljedica tih promjena. Arat commerce d.o.o. će nastojati prikazati najtočnije i najažurnije informacije, tako da moguće greške na stranici www.venera-rublje.com s obzirom na cijene, rokove isporuke, opise proizvoda i ostalo ne isključuje i za njih ne preuzima nikakvu odgovornost.

2. UVJETI KUPNJE/PRODAJE Ovi uvjeti prodaje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama. Isporučitelj (U daljnjem tekstu: Prodavatelj) proizvoda ponuđenih na ovim web stranicama je Arat commerce d.o.o. Polačišće 2, 23 000 Zadar, a Kupac robe je punoljetna osoba posjetitelj internet stranice koji odabere barem jedan proizvod, pošalje narudžbu Prodavatelju (u daljnjem tekstu: Kupac) Osim elektronskim putem, narudžba proizvoda s web stranice može se obaviti i telefonskim putem, pozivom na broj telefona 023/ 251-396, od pon-sub od 08-20 h. Ukoliko Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene artikle, o tome će obavijestiti Kupca elektronskom poštom. Kupac u narudžbi treba napisati svoje osobne podatke (ime, prezime, adresa) te odabrani način plaćanja kako bi ispunio osnovne uvjete za administriranje narudžbe. Arat commerce d.o.o. će potvrđene narudžbe smatrati neopozivima. Arat commerce d.o.o. može narudžbu odbaciti odnosno ne isporučiti robu ukoliko ustanovi da je došlo do zloupotrebe internet stranice www.venera-rublje.com ili utvrdi da su podaci na narudžbi nepotpuni odnosno netočni. Prilikom naručivanja robe kupac potvrđuje da je bio upoznat sa uvjetima prodaje.

3. REKLAMACIJE Sukladno Zakonu o obveznim odnosima čl. 400-422, u slučaju materijalnih nedostataka na isporučenoj robi, kupac može: – dobiti u zamjenu drugu robu bez nedostatka – zahtijevati sniženje cijene – raskinuti ugovor Potrošač je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od 2 mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak. Prodavatelj ne odgovara za nedostatke koji se pokažu nakon što proteknu 2 godine od predaje stvari. U slučaju opravdane reklamacije kupac ne snosi troškove poštarine vezane za povrat robe s materijalnim nedostacima. S obzirom da različiti proizvođači imaju različite oznake veličina, molimo da se prije naručivanja konzultirate s nama oko veličine pojedinih modela. Molimo vas da prilikom naručivanja navedete svoju stvarnu i odgovarajuću veličinu. U slučaju narudžbe neodgovarajuće veličine, prodavatelj ne snosi troškove zamjene koji se odnose na poštarinu. Iz tog razloga, u slučaju dileme oko veličine prije narudžbe možete se posavjetovati sa našim djelatnicama svakim danom osim nedjelje na tel. 091/ 369 -2440 ili postaviti upit na prodaja@venera-rublje.com Prilikom preuzimanja robe, kupac je dužan provjeriti eventualna oštećenja te ih odmah reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio i odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Fotografije proizvoda u katalogu su samo ilustrativne prirode, te ne moraju u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima. S obzirom na različitosti podešenja monitora, te individualne razlike u percepciji boje i slično ne možemo jamčiti potpunu identičnost boja naših proizvoda sa bojama kako ih korisnici vide na zaslonu svog monitora.

4. OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA Sukladno čl. 10 st. 3 Zakona o zaštiti potrošača, obavještavamo potrošače da prigovor u kojem navode nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod mogu dostaviti poštom na adresu: Arat commerce d.o.o., ul. Polačišće 2, 23 000 Zadar ili elektroničkom poštom na: prodaja@venera-rublje.com. Odgovor na Vaš prigovor dostavit ćemo Vam najkasnije u roku od 14 dana od dana zaprimanja prigovora. Vaš prigovor mora sadržavati ime, prezime i adresu za dostavljanje odgovora.

5. JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA Prema Zakonu o zaštiti potrošača, čl. 57 („NN“ br.41/14) Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Rok teče od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom na našu adresu ili e-mail porukom na prodaja@venera-rublje.com, u kojoj ćete navesti svoje ime, prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora koji možete pronaći ovdje: PREUZIMANJE DOKUMENTA Ako jednostrano raskinete Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili u punom iznosu bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, te nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad. Izravne troškove povrata robe morate snositi sami. Povrat novca biti će izvršen na Vaš račun, broj kojega Vas molimo da nam dostavite zajedno sa Vašom odlukom o  jednostranom raskidu ugovora. (IBAN)

6. CIJENE I AKCIJE Sve cijene su maloprodajne i izražene u kunama sa uključenim PDV-om. Pri kupnji vrijede cijene u trenutku narudžbe.Rokovi trajanja pojedinih akcija u internet trgovini su objavljeni na internet stranici www.venera-rublje.com. Navedene cijene važe samo za prodaju preko internet trgovine i ne moraju biti jednake cijenama na prodajnim mjestima Venera u Republici Hrvatskoj.

7. PLAĆANJE
Naručene artikle Kupac Prodavatelju može platiti:
 – POUZEĆEM – djelatniku dostavne službe gotovinom, po primitku robe.
 – PREDRAČUNOM – ukoliko odaberete ovaj način plaćanja, dobit ćete e-mail s predračunom. U predračunu se nalaze svi podaci koje trebate za uplatu.
Naručenu robu šaljemo tek po primljenoj uplati.

8. POTVRDA NARUDŽBE Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti elektronskom poštom, odnosno povratnim telefonskim pozivom – za narudžbe primljene telefonom, nakon obavljene kupnje koja sadrži sve zakonom propisane detalje. Narudžba se smatra dovršenom i neopozivom tek po primitku potvrde narudžbe.

9. OTPREMA I DOSTAVA– po potvrdi narudžbe Za sve narudžbe u iznosu iznad 300,00 kn Prodavatelj snosi troškove dostave. Za narudžbe ispod 300,00 kn trošak dostave snosi Kupac. Trošak dostave je 25 kn. Naručene proizvode dostupne na zalihi šaljemo u najkraćem mogućem roku, i to u roku od tri radna dana od dana narudžbe. Otprema robe obavlja se kurirskom dostavom City Ex d.o.o.. Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako Kupac nakon 15 dana od predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od Prodavatelja, mora obavijestiti Prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka pronađe ili pošalje zamjenska.

10. ZAŠTITA PRIVATNOSTI Zaštita privatnosti opisuje kako Arat commerce d.o.o. postupa s vašim osobnim podacima koje zaprimi tijekom korištenja online trgovine. Pod osobnim podacima smatraju se vaši identifikacijski podaci: ime i prezime, e-mail adresa, kućna adresa i broj telefona, odnosno podaci koji inače nisu javno dostupni, a za koje Arat commerce d.o.o. sazna tijekom kupovine proizvoda s web stranice. Arat commerce d.o.o. se obavezuje da će vaše osobne podatke koristiti samo u identifikacijske svrhe pri ažuriranju i slanju narudžbe. Arat commerce d.o.o. će vaše osobne podatke čuvati u tajnosti te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne suglasnosti. Za sva pitanja možete nas konataktirati na prodaja@venera-rublje.com.